لیتوگرافی (پلیت ستر)
لیتوگرافی یک مرحلهی واسطهای در چاپ اُفست است . فایلهای طراحیشده ابتدا در لیتوگرافی تبدیل به صفحات فلزی میشوند . سپس این صفحات به چاپخانه انتقال داده میشوند تا در آنجا بهوسیلهی آنها عملیات چاپ بر روی کاغذ صورت بگیرد .
در لیتوگرافی ابتدا فایلها به چهار رنگ اصلی تقسیم میشوند و سپس تصویر مربوط به هر رنگ با نوعی پلیمر مخصوص بر روی صفحهی فلزی چاپ میشود . جنس سطح این ورقهی فلزی از موادی پوشانیده شده است که بههیچعنوان مرکب چاپ را به خود جذب نمیکند . در عوض جنس مواد پلیمری که طرح را بر روی زینک چاپ میکنند جاذب مرکب میباشد . از همین خاصیت در چاپ استفاده میشود . برای ساخت زینک از دستگاهی به نام ایمیج ستر (ImageSetter) استفاده میشود . این دستگاه هر چهار فایل تفکیکشده از فایل اصلی را با رنگ مشکی بر روی تلق شفاف پرینت میگیرد . در حقیقت دستگاه ایمیج ستر چیزی جز یک پرینتر سیاهوسفید بزرگ لیزی باقابلیت پرینت بر روی تلق شفاف نیست . البته دقت چاپ و رزولوشن پرینت در این دستگاه فوقالعاده بالاست .
پس از اینکه این تلقها آماده شد ، آنها را بر روی زینکهای خام چسبانده و با گیرههای مخصوصی فیکس میکنند . سطح زینک خام از مادهی پلیمری جاذب مرکب پوشانده شده است و در طی فرایند ساخت زینک قسمتهای اضافی از روی سطح آن برداشته میشود تا فقط بخشهای طرح باقی بماند . در حقیقت عملیات چاپ بر روی زینک برعکس حالت معمول انجام میشود